TAROM zapowiada znaczne wzrosty wartości ruchu w kwietniu 2022 w porównaniu do 2021!

0 311

Industria aeronautică din întreaga lume încă traversează o perioadă dificilă din cauza pandemiei de COVID-XNUMX. Cu toate acestea, TAROM reușește să supraviețuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate. Dar și grație unor ajutoare de stat oferite în ultimii doi ani.

Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimțite, TAROM anunță faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce privește traficul aerian comercial și o creștere importantă a valorilor acestuia.

Astfel, în luna Aprilie XNUMX, TAROM a transportat aproximativ XNUMX de pasageri pe segmentul zborurilor regulate și XNUMX de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creștere de peste XNUMX% față de Aprilie XNUMX – aproximativ XNUMX de pasageri transportați pe segmentul zborurilor regulate.

Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru Aprilie XNUMX arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind XNUMX%, spre deosebire de XNUMX% în Aprilie XNUMX.

Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinațiile externe (curse internaționale către/dinspre România), în luna Aprilie XNUMX, a fost de XNUMX%. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menționăm faptul că TAROM a operat puțin peste XNUMX de zboruri în luna Aprilie XNUMX, însă cu o mie mai puține zboruri față de luna Aprilie XNUMX (perioadă fără COVID-XNUMX).

Mai mult, luând act de cererea crescută și ținând cont de aceasta, TAROM a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvențe de zbor (față de cele programate) pe relațiile București –> Suceava -> București, București –> Iași -> București, București -> Cluj-Napoca -> București și București -> Tel Aviv -> București, iar pe segmentul zborurilor de tip charter TAROM a crescut frecvența zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinație cu mai multe aeroporturi din România.

Cu privire la destinațiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creștere, raportată la creșterea generală actuală, putem evidenția zborurile București –> Beirut -> București și București –> Viena -> București.

Chiar dacă coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinații nu a fost unul în linie cu valorile colective, TAROM nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna Aprilie a.c., atât pe segmentul zborurilor regulate, cât și pe segmentul zborurilor de tip charter.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.