Boeing rozpoczął testowanie nowych akumulatorów do 787 Dreamliner

0 375

Săptămâna trecută, un Boeing XNUMX Dreamliner şi-a luat zborul pentru a testa noile baterii. Acesta a decurs conform planului, dar trebuie să fie analizate rezultatele şi probabil că vor mai urma şi alte teste. FAA va da un verdict, cu privire la aceste teste, pe la mijlocul lunii aprilie.

În urma incidentelor înregistrate la începutul acestui an, în care au fost implicate aeronave XNUMX Dreamliner, Boeing a fost forţată să reproiecteze bateriile lithium-ion. Acestea vor veni cu noi sisteme de siguranţă, vor beneficia de carcase metalice, celule izolate, sistem de evacuare a eventualelor gaze acumulate în incinta bateriei, suport pentru supravoltaj etc.

Incidentele au dus la blocarea la sol a celor XNUMX de aeronave aflate în serviciul comercial. FAA nu va aproba decolarea acestora până nu se rezolvă XNUMX% problema bateriilor şi până nu se iau măsuri suplimentare de siguranţă.

Toate acestea duc la pierderi de peste XNUMX de milioane de dolari, pe săptămână, pentru producătorul american de avioane. Boeing nu are voie să mai livreze avioane XNUMX până nu rezolvă problema bateriilor. Plus că operatorii care deţin avioanele XNUMX sunt nemulţumiţi de situaţie şi cer despăgubiri.

Să sperăm că noua baterie va fi mai sigură şi mai eficientă, iar zborurile de test vor decurge normal. Estimările arată că prin iunie am putea revedea avioanele Boeing XNUMX în zborurile comerciale. ANA, operatorul care deţine XNUMX unităţi, a solicitat să aibă prioritate la modernizarea aeronavelor şi insistă ca situaţia să intre pe făgaşul normal de la mijlocul lunii iunie. De la începutul anului şi până în prezent, ANA a anulat peste XNUMX de zboruri, iar multe altele au fost operate cu alte tipuri de aeronave.

Pentru a depăşi situaţia neplăcută, Norwegian Air Shuttle a închiriat un Airbus AXNUMX-XNUMX până la finalul lunii august. Operatorul norvegian trebuia să intre în posesia primului XNUMX Dreamliner în mai, dar livrarea va fi amânată cu câteva săptămâni.

Ţin să precizez că zborul test cu XNUMX, din XNUMX martie XNUMX, nu este primul efectuat după ce FAA a blocat la sol acest tip de avion. Pe XNUMX februarie, un alt XNUMX a făcut un zbor de test cu vechea baterie.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.