Pierwszy Sukhoi Superjet 100 z wingletami poleciał 21 grudnia 2017 r.

Pe data de XNUMX decembrie XNUMX, primul Sukhoi Superjet XNUMX echipat cu winglets a efectuat primul zbor. Winglets (Wingleturile) sunt structuri plasate la extremitățile aripilor avioanelor. Au rolul de a spori calitățile aerodinamice ale acestora și de a reduce consumul de combustibil la avioanele de pasageri.

0 1.259

Zborul aeronavei Sukhoi Superjet XNUMX, care a primit wingleturile la Zhukovsky, a durat XNUMX ore și XNUMX de minute. Conform planului de zbor test, echipajul SCAC a testat stabilitatea aeronavei și a evaluarea capacității de administrare a aeronavelor în diferite configurații ale flapsurilor.

Sukhoi Superjet XNUMX cu winglets

Sukhoi-Superjet-XNUMX-winglets-XNUMX

De asemenea, au fost efectuate diferite manevre operaționale pentru a determina nivelul consumului de carburant în diferite etape de zbor. Aeronava s-a ridicat până la XNUMX de metri.

Wingleturile instalate pe Sukhoi Superjet XNUMX sunt rezultatul unor activități de cercetare, inginerie și experimente realizate de compania Sukhoi în parteneriat cu Central Aerohydrodynamic Institute (TsAGI).

Sukhoi-Superjet-100-winglets-1

Geometria vârfurilor a fost determinată prin implementarea metodelor inovatoare de optimizare XNUMXD bazate pe calculul numeric numit Computational Fluid Dynamics (CFD) – know-how-ul TsAGI utilizat în industria aeronautică rusă, în special pentru programul Sukhoi Superjet XNUMX.

Rezultatele cercetărilor și experimentelor au demonstrat că aceste wingleturi contribuie la îmbunătățirea performanțelor de decolare și aterizare, dar și la reducerea consumului de combustibil cu cel puțin XNUMX%. Oficialii Sukhoi estimează reduceri ale costurilor operaționale cu până la XNUMX XNUMX de dolari/an pentru fiecare Superjet XNUMX.

Sukhoi Superjet XNUMX va fi certificat cu wingleturile, aceste terminații ale aripilor putând fi montate pe avioanele noi, dar și pe cele deja aflate în serviciul operațional. Vor fi oferite ca o opțiune pentru clienți.

VASO (producătorul de aeronave din Voronezh) este producătorul wingleturilor, iar materialele folosite sunt certificate atât în ​​Rusia, cât și în străinătate.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.