Egipt spodziewa się miliona rosyjskich turystów w sezonie letnim 1

0 1.149

Egiptul așteaptă peste un milion de turiști ruși în XNUMX, întrucât zborurile directe dintre cele două țări, inclusiv spre stațiunile Sharm el-Sheikh și Hurghada, sunt așteptate să se reia în următoarele săptămâni. Gada Shalabi, ministrul adjunct al turismului din Egipt, a menționat că, în XNUMX, Egiptul ar putea înregistra până la XNUMX% din numărul turiștilor pe care i-a avut în XNUMX, asta după ce numărul acestora a scăzut cu XNUMX% în XNUMX din cauza pandemiei de Covid-XNUMX.

Potrivit Reuters, numărul vizitatorilor care au călătorit în Egipt în XNUMX a scăzut la XNUMX milioane de la XNUMX milioane în XNUMX. Egipt, țară care depinde în proporții foarte mari de turism ca principală sursă de venit, caută anul acesta soluții pentru a atrage XNUMX la XNUMX miliarde de dolari, a adăugat Shalabi.

Rușilor le-au trebuit aproape șase ani pentru a relua zborurile directe către stațiunile populare de la Marea Roșie după ce un avion rus s-a prăbușit în Peninsula Sinai, în octombrie XNUMX, ucigând toate cele XNUMX de persoane aflate la bord. O aeronavă Airbus A321 w barwach Metrojet s-a prăbuşit în deşertul Sinai şi a dus la moartea tuturor celor aflați la bord.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.