Maratony szczepień przeciwko Covid, organizowane w Rumunii, bez programowania

0 1.106

România a început campania de vaccinare anti-covid pe XNUMX decembrie XNUMX. Până în prezent, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-XNUMX (CNCAV), peste XNUMX milioane de persoane au fost vaccinate, dintre care aproximativ XNUMX milioane de persoane au primit ambele doze.

Zilnic sunt raportate în medie XNUMX XNUMX de persoane vaccinate la nivel de țară, dar au fost și zile cu peste XNUMX XNUMX. Însă, la XNUMX luni de la debutul campaniei de vaccinare, numărul celor doritori să se imunizeze prin vaccin a început să scadă. Poate și pentru că unii au fost influențați de știrile false cu privire la vaccinuri, alții poate speriați de unele reacții mai severe, iar în tot acest timp autoritățile au comunicat deficitar.

Maratoane de vaccinare anti-covid

De câteva zile, România a ajuns să aibă mai multe doze de vaccin față de numărul persoanelor aflate pe listele de așteptare și programate pentru vaccinare. În aceste condiții, autoritățile locale și regionale au început să organizeze maratoane de vaccinare anti-covid, fără programare, doar cu buletinul.

Primul maraton de vaccinare a avut loc la Timișoara, iar în urma acestuia peste XNUMX de persoane au fost inoculate. Vaccinarea s-a făcut fără programare, iar vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer. Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timișoara și s-a încheiat în dimineața zilei de luni.

Un alt maraton de vaccinare este anunțat la București, în perioada XNUMX, XNUMX și XNUMX mai. Vaccinul administrativ va fi cel produse Pfizer. Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-XNUMX, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vor fi două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. Sunt în plan XNUMX de fluxuri, XNUMX de cabinete de vaccinare, ceea ce ar însemna aproximativ XNUMX XNUMX de persoane vaccinate în cele XNUMX zile de maraton. Alte maratoane vor fi organizate în perioada XNUMX-XNUMX mai la Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș.

Nu este exclus ca și alte orașe să organizeze astfel de maratoane pentru vaccinare. România va primi peste XNUMX milioane de doze de vaccinuri în lunile mai și iunie. Cu cât se va atinge mai repede pragul de imunizare colectivă de XNUMX% la nivel național, cu atât mai repede vor fi relaxate măsurile restrictive și vom putea spera la o viață ”normală”.

Din XNUMX mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Janssen produs de Johnson&Johnson.

Doze alocate României în luna mai:

  • XNUMX, Pfizer;
  • XNUMX, AstraZeneca;
  • XNUMX, Johnson & Johnson;
  • XNUMX, Moderna;

Centrele DRIVE-THROUGH

Pe lângă maratoane, au apărut și centrele DRIVE-THROUGH. Un astfel de centru s-a deschis la Cluj, începând cu XNUMX aprilie, după cel de la Deva. Tipul vaccinului administrat este Pfizer-BioNTech. Pentru vaccinare nu este nevoie de programare în Platforma RoVaccinare, imunizarea făcându-se direct în maşină. Din XNUMX aprilie, se va deschide un drive-thru la București.

Centrele de vaccinare DRIVE-THROUGH sunt amenajate în mod special în etapa a III-a a procesului de vaccinare, adresată populației generale. Organizarea și amenajarea centrelor de vaccinare drive-through se va face cu respectarea tuturor normelor de siguranță și a normelor igienico-sanitare. Acestea vor fi organizate în marile aglomerări urbane, în zone care permit accesul persoanelor cu mijloace auto proprii.

E de apreciat faptul că tot mai mulți străini aleg să vină în România pentru a se vaccina fără programare. Țări precum Italia sau Spania sunt în urma României cu etapele de vaccinare.

Dacă te-ai vaccinat cu ambele doze, conform prospectului vaccinului, și a trecut minim XNUMX zile (XNUMX zile) de la rapel, vezi unde poți călători fără restricții.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.