COVID-XNUMX Daily – XNUMX august XNUMX: Japonia va opri utilizarea a XNUMX milioane de doze de vaccin Moderna; YouTube a eliminat peste un milion de videoclipuri de dezinformare

0 222

Pandemia nu ține cont de apropierea weekendului sau de apropierea sezonului rece.

Compania spaniolă farmaceutică Rovi, care „îmbuteliază” vaccinurile Moderna pentru alte piețe decât SUA, a declarat că investighează posibila contaminare a dozelor Moderna în loturi cu destinație Japonia. W ten sposób Japonia va opri utilizarea a XNUMX milioane de doze de vaccin Moderna după ce a fost raportată contaminarea mai multor flacoane, potrivit producătorului de droguri Takeda și Ministerului Sănătății.

• Căutarea originilor COVID-XNUMX „a încetat”, potrivit oamenilor de știință comandați de Organizația Mondială a Sănătății. Într-un articol publicat de revista științifică Nature, oamenii de știință spun că „fereastra oportunității pentru realizarea acestei anchete cruciale se închide rapid” și avertizează că unele studii vor fi „imposibile dacă nu vor fi continuate”.

Vaccinul Pfizer/BioNTech crește marginal riscul de inflamație cardiacă, dar riscul este mai mare în rândul celor infectați cu coronavirus, a arătat un studiu publicat în New England Journal of Medicine.

Confederația fotbalului african a făcut apel la guvernul britanic să îi lase pe jucătorii africani – care speră să se întoarcă în țările lor de origine săptămâna viitoare – să participe la meciurile de calificare la Cupa Mondială.

YouTube a eliminat peste un milion de videoclipuri care conțin „dezinformare periculoasă despre coronavirus” de la începutul pandemiei. Rețelele sociale sunt acuzate că au contribuit la răspândirea ideilor înșelătoare despre virus și vaccinuri.

Compania farmaceutică Johnson & Johnson a spus că o a doua doză din vaccinul său va spori imunitatea conferită de prima. În două studii clinice, ale căror rezultate nu au fost încă prezentate comunității științifice, doza suplimentară a generat niveluri de anticorpi de nouă ori mai mari decât cele observate la patru săptămâni după prima doză, a declarat J&J într-un comunicat.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.