Niemcy zniosą ograniczenia w podróżowaniu do większości krajów od 1 lipca

0 2.350

Autoritățile germane au anunțat că vor ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, măsuri impuse anterior din cauza situației pandemice. Decizia va intra în vigoare de la XNUMX iulie.

Decizia a fost anunțată de Ministrul german al Afacerilor Externe, care a anunțat că ridicarea restricțiilor de călătorie va ajuta la readucerea normalității în țară, deoarece numărul cetățenilor care au fost supuși procesului de vaccinare este în creștere. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că restricțiile vor rămâne în vigoare pentru toate țările în care variantele virusului sunt încă răspândite.

„Îmbunătățirea situației epidemiologice din Germania și din celălalte țări ale Europei, avansarea vaccinărilor și introducerea „Certyfikat cyfrowy COVID UE” la XNUMX iulie XNUMX, fac călătoria mai ușoară. Prin urmare, restricțiile de călătorie vor fi ajustate de la XNUMX iulie”, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Externe. În plus, a anunțat că țările care au înregistrat între XNUMX și XNUMX de cazuri de infecție la XNUMX de rezidenți, în ultimele șapte zile, nu vor mai fi considerate „zone cu incidență ridicată”.

Germania va ridica restricțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor, de la XNUMX iulie.

Pe baza datelor furnizate de Ministerul Federal German de Interne, Construcții și Afaceri Interne, intrarea în Germania este permisă statelor membre ale Uniunii Europene și țărilor asociate din spațiul Schengen. În plus, la recomandarea UE, sunt permise și sosirile din câteva țări terțe.

Călătorilor din următoarele țări și regiuni li se permite să intre în Germania fără restricții: Austria (doar Jungholz și Mittelberg/Kleinwalsertal), Australia, China, Insulele Feroe, Groenlanda, Finlanda (cu excepția regiunii Päijät-Häme), Islanda, Irlanda (cu excepția regiunilor Dublin, Mid-East și Midland), Israel, Malta, Noua Zeelandă, Norvegia (cu excepția Oslo, Viken, Agder și Vestfold og Telemark), Portugalia (cu excepția Madeira și Azore), Singapore, Coreea de Sud, Spania (cu excepția Andaluziei, Aragonului, Asturias, Insulelor Canare, Cantabria, Castilla-La Mancha, Castilla și León, Cataluña, Ceuta, Extremadura, Madrid, Melilla Navarra, Țara Bascilor și La Rioja) și Tailanda.

În prezent, zonele cu variante ale virusului, țări în care mutațiile sunt răspândite pe scară largă și transmise rapid, includ Botswana, Brazilia, Eswatini, India, Lesotho, Mozambic, Malawi, Nepal, Zimbabwe, Zambia, Africa de Sud, Uruguay și Irlanda de Nord. Wielka Brytania este, de asemenea, plasată pe lista zonelor cu variante de virus, ceea ce înseamnă că li se va interzice intrarea în Germania celor care vor dori să călătorească din Marea Britanie, din cauza ratelor ridicate de mutații ale COVID-XNUMX.

Până la această dată, Germania a înregistrat XNUMX cazuri de infecție cu coronavirus și XNUMX de decese. Țara a administrat cel puțin XNUMX doze de vaccin COVID-XNUMX, cu o rată de aproximativ XNUMX de doze pe zi, în ultima săptămână.

Z drugiej strony, următoarele țări ale UE sunt considerate zone cu incidență ridicată: Croația, Cipru, Estonia, Franța, Lituania, Țările de Jos, Slovenia și Suedia. Călătorii din aceste zone trebuie să se înregistreze online, să furnizeze un rezultat negativ al unui test PCR care să fi fost obținut în maximum XNUMX de ore de la sosire și să rămână auto-izolați timp de zece zile. În plus, li se permite să intre în Germania numai cu un motiv urgent.

Persoanele care călătoresc în Germania după ce au stat mai mult de zece zile într-una din zonele unde se regăsesc variantele de virus, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR care să nu fie mai vechi de XNUMX de ore, dovada vaccinării sau dovada recuperării. Certificatul de testare este recunoscut dacă este disponibil în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Pentru persoanele vaccinate, certificatul de vaccinare este recunoscut în aceleași limbi. Dozele de vaccin aprobate de Germania includ Comirnaty/Pfizer, Moderna, Vaxzevria și Johnson & Johnson Janssen.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.